Tmaindt hozzszls
|
2025.07.06. 17:37 - |
Itt tudtok majd jelentkezni az eventre (egszen 07.08. 18:00-ig), s utna pedig ide tudjtok bekldeni a taktiktokat illetve a mentket is! |
[44-25] [24-5] [4-1]
Eredmnyhirdets:
Helyezettek:
Els Helyezett- Matt & Dinnye - 29 Pont
Msodik Helyezett- Near - 28.5 Pont
Harmadik Helyezett- Wattson - 27 Pont
Gratullunk ahelyezetteknek s ksznjk mindenkinek a rszvtelt!
(Jutalmakat pedig le lehet ma krni, emellett minden rtkelt/pontszmot elr szemly a rszvteli djat lekrheti!) |
Dominosz - 6.5
Mediterrn vonal nagyon tetszett am, csak kicsit "on the point" volt, s hinyoltam az illusztrcikat vagy valami zent mg mell
Martino - 7,5
Adtam a konzisztens mexiki kajt + a turb mixels rasengant, tho nem akarom tudni amiatt, hogy nzhet ki a konyha xd
Virgo - 8
Referencikat n szemly szerint vgtam, szval az olvasst nagyon lveztem, fleg az npc-k 1/1 belinkelsn megmosolyogtam
Ethy - 6
Itt is mostly az "on the point"-sg, plusz elgg egyszer telek voltak ilyen tren, valami csavart adtam volna
Deni - 6.5
Kposzts tszta desszertnek kicsit sok lenne ngl, de amgy itt is leginkbb a kreatvabb megoldsokat vagy valami sztorit hinyoltam
Dj - 8
Prklt alapot hasonlan szoktam csinlni (br mostly spaghetti szsznl), de adtam az egszet, mostly az eltel s ftel tetszett legjobban
Dinnye - 10
Absolute peak, mind a tematika tartsa a kajknl, mind pedig a koreai konyhai snippetek (szjaszsz + oktopusz kombt vgtam, meg az l tengeri kajkat, utbbirl van is animcis film), nekem ez lett az absolute kedvencem, nagyon peak
Marcus - 5.5
Elgg rvidke lett, tho annak rltem, hogy a krtya kpet felhasznltad
Pops/Shiro - 8.5 (god mrt Shiro itt a neved)
Rip Nemleri- akarom mondani, nagyon j lett + tcsokis koktlt adtam, mert szemly szerint nem brom a tl sok cukrot, meg kln tetszett a ftel kreatv elksztse is
Wattson - 9
Tetszett kln a versels s a kpek, na meg itt is az olasz konyha tartsa + a kis tidbitek, filztam, hogy ide is rok verset, de ahhoz mr este van, s szerintem gy is ksve rakom ki xd
Law - 9
Holy fuck a manyag gulystl az tlsgosan is vals letkpet fest le, de amgy jl sikerlt nagyon, fleg, hogy "llatok" tern te kaptad a legnehezebbet + tetszett a hozz rt sztori (na meg olyan memrik trtek el, amikre nem emlkeztem, hogy vannak)
Matt - 9
Szintn nagyon peak lett, egy pr zsid telt n is szoktam alapveten fzni/stni (Shakshuka nagyon peak, ajnlom mindenkinek), kln tetszik a bbeles levadszott lnyeknek a behozatala is, na a meg a dzsinnek alapjn val elnevezs is
Muda - 6
Sose tanultok, hogy ne DC-s linkkel csinljtok, mert elveszik a kp pepehands itt is a legnagyobb baj az egyszersg volt szmomra, kinda olyan vibe volt, mint amikor receptet olvasok ngl
Soul - 6
Jah, itt is adtam volna valami plusz sztorit vagy kreatvabb megoldsokat, vagy valami plusz dolgot
Near - 9
Itt is tetszik a konzisztens olasz konyha, kln tetszett a mesterharcos lnyek bevonsa mint kuktk/szakcsok, meg a kisebb mellkszlak s sztori, na meg a kommentrok (dc-s linkek tho mindenhol lecsapnak, hasznljatok imgurt)
Elnzst a kssrt (sadly mai napom cooked volt, pun not intended), mindjrt sszestem ket mg gyorsba, s lehet krni! (meg vadszatokon is mindjrt tmegyek -> j utbbi majd holnap dleltt🥀)
|
Dominosz: 7 pont
Martino: 7.5 pont
Virgo: 7.5 pont (gportl levgta a vgt s nem figyelted)
Ethy: 6.5 pont
Deni: 7 pont
Dj: 8 pont
Dinnye: 10 pont
Marcus: 6 pont
Pops: 8 pont
Wattson: 9 pont
Law: 9 pont
Matt: 10 pont
Muda: 7 pont
Ace: nem rtkelhet, rvnytelen a rszvtel
Soul: 7 pont
Near: 9.5 pont (bugos kpek -fl pont, eszttika) |
Dominosz: 7,5/10
Martino: 7/10
Virgo: 8/10
Ethy: 5/10
Deni: 7/10
Dj: 9/10
Dinnye: 9/10
Marcus: 6/10
Shiro: 8/10
Wattson: 9/10
Law: 8/10
Matt: 10/10
Muda: 6,5/10
Ace: -
Soul: 6/10
Near: 10/10
Akit rdekel a vlemnyem a munkjrl, nyugodtan rjon rm privtban.
A pontozs sorn figyelembe vettem, hogy ki mennyire vitte bele a karaktert s annak kpessgeit, illetve azt is hogy az adott alapanyag megjelenik e minden fogsban. |
Szp napot
Tegnapi katyvaszos napom utn mg engedjetek meg egy kis kiegsztst az iromnyhoz, hogy a teljessg ignye mellett kapjon egy kis zenei alfestst. Lelki szemeiteket eltt csapjon Venti a lant hrjai kz. Ad astra abyssosque!
Kezd muzsika
Harcos muzsika
Evs muzsika
|
|
Hal a tortn:
Episode XZ: Polip a fazkban
Versenyz:Wrath
Vadszat:
Wrath egy halsz hajn utazva megkeresi a legsziklsabb helyet, amit megtud tallni a halszok segtsgvel, majd elkezd a sziklk kztt jrklni, mikzben folyamatosan figyel a krnyezetre. Amint a lny megprbl lecsapni r, akkor gyorsan kitre elle s felerstve magt, megprbl egy j mteres csp darabokat levgni. Majd azokat sszesszedve eltnni a helysznrl.
telek:
Eltel: Pulpo Alle Gallega:

Wrath egy hagyomnyos galciai konyhbl jtt telel kezdi.
A nagyobb cspokbl levg egy kisebb rszt, melyet felrak fni egy lbasba(forrstl kb 20 percre). Mell megpucol egy hagymt, azt mell teszi mg krumplit pucol, majd azt egy kln fazkba felteszi forni, mely mell rak egy kevs st a vzbe. Amint felforrtak a csp darabot elkezdi felvgni apr 2-3 centis kockkra. Azutn a krumplikkal illetve a hagymval is gy tesz, majd felrakja a krumplikat egy fatlra. Ezutn megszrja egy kis oliva olajjal a kolomprt, valamint gyengden csps paprikval is. A paprika szrs utn helyezi fel a csp kockkat, illetve a hagyma cskokat. Majd fogpiszklval tdf egy prat, hogy knnyebben tudja fogyasztani a zsri, mint falatkkat.
Ftel:
Csp "pri":
1 percig bransrozza forr vzben a letiszttott formra vgott cspokat, majd utna felvgja 2 centis darabokra, majd olva olajba elkezdi megstni megforgatva. Mikzben vrakozik, hogy ksz legyen a csp darab, addig a meghmozza a 4 gerezdfok hagymt, majd aprra vgja, majd a paradicsommal egytt egy kln fazkban (500ml)vrs bor ksretben elkezdi elkszteni. Amint a polip sznt vltoztatot, belerakja a vrsboros hagyms, paradicsomba, majd rakr st, feketebors is. s hagyja olyan 30 percig fni ebben a lben nyitott tetvel, hogy sszesrsdjn a l.
Desszert:
Takoyaki
A maradk cspokat is felvgja kisebb darabokra. Egyik tlba lisztet, majd a msikba vizet rak. A vzben lv tlba rak dashiport, melyet elkezd felkeverni addig mg nem lesz palacsinta tszta llag. Majd a takoyaki serpeny mindegyik rszbe tesz kis olajat, majd felrakja tzhelyre, hogy tmelegedjen az olajt. Amint elrte a megfelel hmrskletet a tsztt flig mindegyik vjatba bele nti, majd ezutn rakja bele a polipot s a metl hagymt egy kevs cukorral. Aztn hagyja slni egy pr percik, majd fogpiszklval fellaztja, hogy megforgassa a golykat, hogy az alja is sljn. Majd 5-6 perc utn kiveszi ket s szjaszsz, valamint a maradk metl hagymbl szr egy kicsit a tetejre, illetve katsushobit. |
Kusakabe Shinra - Hal Dmon
Letmadom a Hal dmont Villm lbbal. Kicsalogatom a partra. Amikor elgg tvol vagyunk a vztl a tzem szpontostva, s a 3.kaput aktivlva 10% feloldst hasznlva megtmadom a lbait, s lnagy levlhuriknnal egyenknt levgom. Kzben ha tmad sznikus rejtzssel, paprmvszettel, s tekkai kempoval hrtom. Vgl egy utols nagy tmadssal bezzom a fejt.
Eltel sashimi citromlvel megntzve kavirral kiegsztve, s stlusosan egy gynyr japn koi pontyos tnyron tlalom
Egy j fajta steaket ksztek belle sajtos zldfszeres rizottval. A halat a tnyr kzepre. ksztem ki a rizottt pedig az oldalra
Vgl a hal csontjbl villt ksztek, s egy macha ntetes rizsfelffjtat tlalok kifejezetten ehhez az alkalomhoz komponlva.
Az telekhez fehrbort knlok ami nagyon illik a halhoz. |
Vadszat - Shido vs. Pulykahal
Hasznlom a fokozimat, cosmot, illetve az armjaimat is. Felreplk az gbe, majd tvolrl prblom meg elszr tz-alap tmadsokkal megbombzni a szrnyet. Nagy termete miatt valsznleg lassabb, gy megprblok hagyatkozni a sebessgemre. Amennyiben kzeljutna, vdekezek energiapajzzsal, toukival s armmal. Ha sebzst vinne be, gygytom magam Camael erejvel. Ha esetleg aktivldik sztnszeren Sandalphon ereje, akkor beburkolom a kardom tzes toukival, majd gy prblok meg kzelrl is tmadni. Kzben figyelek a tvolsgra, s ha messze kerlk tle, tvolsgi tztmadsokat indtok.
A vadszatbl szerzett hst megmosom, felvgom nagyobb darabokra. A lbosba alulra felrakom a flkarikzott maki hagymt. Felntm vzzel, s kb. 2 rn t lass tzn fzm (amit a tzmanipulcimmal biztostok). Fzs vge eltt 30 perccel az elprolgott vizet ptolom. Ezutn tpasszrozom. Az alaplhez hozzadom az desnemes paprikt, majd felforralom. Ezutn belerakom a hsdarabokat, s 10 percig fzm. Kstols utn szom. Ksztek hozz hzi gyufatsztt is. A tojst, a sval s annyi liszttel, amennyit felvesz, sszegyrom. Simra gyrom, majd letakarva 1 rt pihentetem. Ezutn kinyjtom a tsztt, s a nyjtdeszkn mg 10-15 percig pihentetem. Pihentets utn gyufa vastagsgra felmetlem. B ss, forr vzben kifzm, s a halszlvel tlalom.
Pulyka: A stt 160C-ra el kell melegteni. Hideg vzzel megmosom a vadszatbl szerzett hst, majd paprtrlvel szrazra trlm. Utna a lelg brk s zsrok levgsval folytatom. A hst befszerezem sval, borssal, rozmaringgal, meglocsolom olvaolajjal, majd mindezt jl beledrzslm a brbe. A hst tepsibe rakom, s a st legals rcsra helyezem. Az idztt 2 rra lltom, s tstm a hst. Ezt kveten magasabb hmrskletre emelem a stt, s szp aranybarnra stm a klsejt. (190C, 10-15 perc). Sts kzben locsolgatom a brt tiszttott vajjal vagy a keletkezett szafttal. A stsi id a pulyka mrettl fgg. Ha elkszlt a hs, vatosan kiveszem a stbl, aluflival lefedem, s 20-30 percig pihenni hagyom. Az id lejrtval felszeletelem a hst.
Krumplipr: A krumplipr elksztshez megmosom, meghmozom a krumplit, majd apr kockra vgom. Egy fazkba felteszek annyi vzet, amennyi pp ellepi a krumplit. Szom s puhra fzm. Amikor a krumpli megpuhult, leszrm a fzvizet. Hozzadomk a vajat, s krumplitrvel sszetrm. Hozzkeverek annyi forr tejet, amennyit felvesz. Egy csipetnyi borssal s szerecsendival zestem mg. Ezutn tlalom a hssal egytt.
A sttks pite tsztjhoz a hideg, kockkra vgott vajat elmorzsolom a liszttel, a sval, a porcukorral, s hozzadom a tojssrgt, majd sszegyrom. Fliba csomagolom, s 1 rn t hagyom pihenni a htben. A sttkt flbevgom, kikaparom a magjt, majd 190 fokra elmelegtett stben, kb. 1 ra alatt puhra stm. Kiszedem a megslt tk belsejt, s aprtban sszeprstem. Majd a prt alaposan sszekeverem a tbbi hozzvalval. Kiveszem a htbl a tsztt, s enyhn lisztezett felleten, kb. 5 mm vastagsg, kb. 26 cm tmrj krformra nyjtjuk. Belerakom a piteformba, s vatosan rnyomkodom az oldalra. A felesleget levgom, majd stpaprt rakok bele, s kitltm stbabbal, gy nem fog “leolvadni” a forma szlrl a tszta. 180 fokra melegtett stben elstm kb. 14 percig, majd leveszem a tsztrl a stbabot a stpaprral egytt. A tsztra ntm a sttks krmet, visszarakom a stbe, s kb. 35 perc alatt kszre stm. Kzben a dsztshez a tojsfehrjket s a cukrot egy tlban sszekeverem, s vzgz fl rakom. Kevergetve alaposan felmelegtem. A tojsfehrjs cukrot habvervel, magas fokozaton addig keverem, amg masszv habcskalapot kapok. A tojshabot egy habzskba tltm, s tetszleges mintj dsztst nyomok belle a pite tetejre. Egy szakcsfklyval megpirtom a habot, majd egy vzbe mrtott, les kssel felszeletelem.
Felforralok 2 deciliter vizet cukorral, majd lehtm. Hozzadom a citromlevet, s felntm a maradk vzzel. Lehtm, majd jggel, citromkarikkkal s mentalevelekkel knlom.
Jtvgyat Mindenkinek! |
Az teleim itt tallhatk:
 |
Hal a tortn, a pultnl Gemini Kanon
Tmazene
Vadszat:
Amikor Kanon kihzta a sajt szrnyt, hasogat fejfjsknt nyilalt a fejbe a krds: ebbl mi a fent fog kszteni?! De nem sokat gondolkodhatott ezen, hiszen a tbbi versenytrsa mr rg elindult a lny levadszsra. "Lesz, ami lesz, majd menetkkzben kialakul." - gondolta. El is indult, hogy levadssza a csupadessg ellenfelt a Cukorka-szigeten. Megrkezve szembetallta magt ellenfelvel, egy bcsi krmes szrnyeteggel. Tudta jl, hogy nem szabad sz nlkl megtmadnia a lnyt, hiszen akkor krbaveszne a sok finomsg, ezrt ms taktikt vlasztott. Elsknt kdt generlt Kd lngjval, hogy elksztse a terepet. Amikor felszllt a kd, a szrny nem mst ltott maga eltt, mint az rizend szemlyt, Nemlerit (legalbbis ezt hitette el vele Kanon). BrCouette rezte, hogy valami nem stimmel, mgis vatlan volt: ahogy Kanon megkzeltette a szrnyet, meglelte, majd egy Dodon sugrral tltte a cukorszivt. A szrny teljesen sszezavarodva hullott el, felismerve, hogy tvertk. Hazafel mg egy-kt cukros hozzvalt begyjttt Kanon, hogy kicsit felturbzza az telt. Ha pedig mr ott jrt, felkrte segdjnek Nemlerit, aki gy az telek felszolglja lett.
Vigyzat, a kvetkez telek nagy adagokban tartalmaznak cukrot, destszert, ami hamar cukorbetegsg kialakulshoz vezethet!
Ital: Keser valsg "koktl"
Forrcsoki tcsokibl, hiszen kell egy kis keser is a sok des mell.
Eltel: deslom gymlcsleves
Kanon nagyon gyakran fogyasztott Grgorszgban eme finom tekbl, gy nem is volt krds, ezzel fogja meglepni a zsriket. Az egyetlen gondot az okozta szmra, hogy egyltaln nem tallt gymlcst a szigeten, pontostva, igazi gymlcsket. Szerencsjre tallt gymlcs alak gumicukrokat, amikkel ezt ptolhatta. gy ht el is ksztette a hagyomnyos gymcslevest abbl, amije volt: puding, habtejszn, narancsl a folybl, illetve gymlcss gumicukrok. Hogy egy kis savassgot is adjon az telhez, rakott bele savany cukrokat is, figyelve az arnyokra, nehogy tlsgosan is savany legyen tle a levese. Hidegen tlalja a zsrinek.
Ftel: Lzlmos slt pulyka hasbburgonyval s ketchuppal
A leginkbb a ftel krdse okozott gondot Kanonnak; semmilyen dessgbl kszlt ftel nem jutott eszbe. "De mirt is gondoljuk tl? Egy kis trkkel kedveskednk a zsrinek" - gondolta Kanon, majd neki is llt elkszteni a fogst. Elsknt nekillt pisktalapokat kistni, majd elkezdte ezeket egymsra pakolni, kzjk pedig a szrnybl szerzett krmet kente egy kis lekvrral kiegsztve. Miutn ezzel vgzett, elkezdte levagdosni a felesleges rszeket, hogy a flksz stemny egy pulyka testt formzza. Ezutn jhetett a vanlis bevonat, amit karamellel nttt le olyan mdon, hogy az a stemnyt mindenhol bebortsa. Nhny helyen kicsit megprklte egy konyhai minifklyval, hogy leutnozza a slt pulyka textrjt. Fszerezsknt darlt r egy kis csokit is a szrnybl, mintha csak durvra rlt bors lenne. De mg nem volt ksz a "hs", hiszen hinyoztak a lbai. Ehhez a szrny kukoricacukor karmait hasznlta, amiket elszr felolvasztott, majd pulykacombcsont alakjban jra megdermesztette. A hst nem ms alkotta, mint marcipn, amit gy igyekezett sznezni telfestkkel, hogy a lehet legjobban hasonltson az igazira, majd ennek is csinlt egy karamell krget, illetve megszrta ezt is darlt csokival. A kretet nem gondolta tl: mg maradt neki bven a gumicukrokbl, amiket a szigeten szerzett, gy azokat rakta a tnyrra hasbburgonya gyannt, ketchupnak pedig egy sr, epres szszt ksztett.
Desszert: Rmlom mousse
A vgs felvonst mr nem szerette volna tlzsba vinni Kanon, gy arra gondolt, egy knnyedebb fogssal kszl. A maradk csokit feldarabolta, gzfrd felett megfolystotta, majd az elbaphi CBA-bl szrmaz tojsok srgjt elvlasztotta a fehrjtl. Utbbit felhabostotta, majd minden eddigi hozzvalt sszenttt, majd sszedolgozott s mr ki is tlttte poharakba. Egy kis meglepetsknt a pohr aljt elszr megtlttte egy kis maradk eper szsszal, mintha vr lenne. Ezutn betette a htbe 2-3 rra, hogy megdermedjen. A htbl kivve a tetejre csokibl egy knkeserves arcot formzott, ami a rmlt embereket szimbolizlja. |
 
Megindulok, felkerestem a zskmnyomat. Mikor rtallok a burgerre, nem hagyom magam megtveszteni, egybl rtmadok. Aktivlom a testerst mgia 2. szintet, 2. kaput, touki harci aura 2. szintet s a szent ereklym robban aurjt. Harc kzben replssel igyekszem kitrni a tmadsai ell, amit esetleg mgis bekapnk, azt valamennyire vdi a robban aurm s a touki (a robban aurm miatt az is sebzi, ha t engem). Tmadni tvolabbrl villmviharral, kzvetlen kzelrl pedig villmsrkny vasklvel tmadok, mind2t villm lnggal erstve. A terv az, hogy aprnknt szedem darabokra, vigyzva arra, hogy minl tbb alapanyag maradjon pp a harc ellenre is.
Eltelek:

Mini hamburger falatkk
Elszr is a hamburgerhs egy rszt apr darabokra vgom, majd bepanrozom, s olajban kistm. A falatkkat klnfle mrtogatsokkal (ketchup, majonz, tartr) tlalom.

Mini sajtkrmes zldsgtekercsek pirtott zsemlemorzsval
Azoknak, akik mg most nem felttlenl hsra vgynak, a msodik eltelhez a burgerbl szerzett saltalevelekbe sajtkmes tltelket gngylk, amiben aprra vgott paradicsom s uborka is van. A tekercseket pirtott zsemlemorzsval szrom meg, amit a Burger bucijbl ksztek.
Ftel:

Sajtburger saltagyon
Egy adagot a hspogcsbl kt norml mret hspogcsv formlok, majd azokat kistm olajban, hogy kvl j ropogs, bell pedig puha s szaftos legyen. A hs tetejre chedar sajtot olvasztott, s az egszet egy saltagyon tlalom, mell kretnek sltkrumplival.
Desszert:

des zsemlbl kszlt burgerpuding karamells sajtszsszal
A hamburger bucijnak egy rszt apr darabokra tpem, majd tojsos-vanlis tejben ztatom kb egy rra. Ezt a keverket pr per percig fzm, amg krmes llag nem lesz. Az gy kapott pudingos lehtm, majd a tetejre ntk egy kevs, enyhn ss, karamells sajtkrm ntetet.
dt:

Paradicsomos-limeos jeges limond
dtnek pedig egy klasszikus, de mgis szokatlan limondt ksztek. Vzbe keverek egy kevs cukrot s zldcitrom levt. A kapott italt megbolondtom egy csipet bazsalikommal s egy kis paradicsomlvel. Jgkockkkal s a pohr szlre tett lime karikval szolglom fel. |
Itt -> |
 |
Vadszat/Alapanyag szerzs: Sesshomaru a kifinomult rzkei segtsgvel kereste meg az ltala levadszand lnyt. Amikor megtallta akkor az Emberfeletti sebessgt kihasznlva metszette le a rla a neki megfelel zldsgeket s leveleket. Ezek utn pedig elindult megkeresni a vetemnyeskerteket ami kzelben mind llatot levadszott s a kertbl pedig ssze szedte a kposztt.
telek s ital elksztse:
Az ital amit kszteni fogok az a Tom-Tomato Collins lesz. Elszr is a shakerben sszetrm az epret utna pedig tltk bele rumot s utna pedig az Emberfeletti erm segtsgvel egy fl limebl kicsavarom levt utna pedig teszek hozz egy kis paradicsom lekvrt s levet. Ezek utn mg teszek is hozz jeget s jl ssze rzom a shakerben lv alapanyagokat ezek utn pedig egy szrvel segtsgvel kitltm hrom koktlos pohrban amit lime-szelettel dsztek.
Eltelnek pedig frankfurti levest fogok kszteni. Elkezdem felkarikzni a virslit utna pedig a fokhagymt s a vrshagymt felaprtm. Ezek utn a krumplit meghmozom s felkockzom. Ezek utn pedig a kposztt kett vgom s kiszedem a torzsjt s cskokra vgom. Ezeknek a dolgok elvgzshez a Hyper Kard Armomat hasznltam. Utna pedig a lbosa teszek egy kis olajat s a virslit megpirtom benne ezek utn pedig flre teszem egy ednyben amg elksztem a levest. Most pedig a lbosba jra teszek egy kevs olajat amibe pedig vegesre prolom a vrshagymt utna pedig hozzadom a fokhagymt. Pr perc elteltvel pedig a krumplit s a kposztt is hozzteszem. Ezzel addig vrok amg a kposzta ssze nem esik s utna pedig hozz adom a fszereket s felntm vzzel. Ezek utn pedig rteszem a fedt s addig hagyom fni amg puhk nem lesznek a zldsgek kzben pedig a tejflt simra keverem egy kis lisztel s egy merkanlnyi levessel s ezt a habarst hozzadom a forrsban lv leveshez. Ezutn sszekeverem a levessel s mg forralom pr percig. Utna pedig a lepirtott virslit hozz adom a leveshez s ezek utn tlalom.
Ftelnek pedig tlttt kposztt fogok kszteni. Elszr elkezdem kifzni hozz a riszt ami kzben f a rizs a darabokra vgott szalonnt elkezdem kistni egy serpenyben amg sl addig a vrs hagymt felkockzom a fokhagymt apr szeletekre vgom. Amint kislt a szalonna a zsrjban megpirttom a hagymt amihez majd hozz adom az aprra vgott fokhagymt. Ezutn pedig egy kevertlba beleteszem a darlt hst amihez hozz adm a ftt rizst s a megdinsztelt hagymt is s sval, borssal, rlt kmnnyel s fszerpaprikval fszerezem. A szalonna darabokat is hozz adom s utna elkezdem sszedolgozni az alapanyagokat s a masszt pedig vzzel laztom. A savany kposztt tmosom s egy edny aljba szrom s teszek r egy kis babrlevelet is. Ezek utn a tltelket savany kposzta levelekbe tltm s teszem az ednybe. Ennek a tetejre az elz pedig megint savany kposztt teszek s babrlevelet ezutn pedig azt csinlom amit az elbb s ezt addig folytatom amg elfogy a tltelk. A tetejt pedig egy rteg kposztval fedem s felntm az ednyt vzzel amg elfedi az ssze kposztt. Ezek utn pedig 2 rn keresztl fzm. Ezek utn pedig tlalom s a tlals mell ksztek egy kis tejfl-et amit mindenki tesz magnak aki szereti aki meg nem az magban eszi.
Desszertnek pedig kposzts tsztt fogok kszteni. Elszr is a kposzta kls leveleit leszedem s ezutn megtiszttm a kposztt. Ezek utn pedig lereszelem a kposztt s leszom gy hogy minden hova kerljn s ezutn flreteszem egy tlba cspgni 15-20 percig. A kocka tsztt pedig b, forr, ss vzben fog kemnyre fzm. Egy serpenyben pedig elkezdek cukrot karamellizlni majd a lecspgtt kposztt elkezdem belekeverni. Ezt addig fogom csinlni amg barnra nem pirul a kposzta s ezutn pedig borssal meg kmnnyel fszerezem ezek utn hozz teszem a tsztt s mg hagyom pr perig pirulni a serpenyben. Ezek utn tlalom s mell borsot s porcukrot ksztek, hogy mindenki zlse szerint fogyaszthassa.
gszgre mindenkinek.
|
Vadszat: Korn indultam utamra, hogy idben megtallhassam a nyulat. Termszetesen nem indultam reskzzel: magammal vittem tbbek kztt a leghsgesebb lebeg kardomat (Alucard Kardja), valamint azon szlltottam kannkat. Magammal vittem mg egy nagy zskot is, hogy a nyl finom hst abban troljam, s vigyem haza. Az igen jmbor jszgra vgl az odjban leltem r. A dhampr sebessgemnek hla mg lmban meg tudtam lepni az llatott, a fegyvereimmel pedig gyorsan levadsztam. A nyuszit minl aprbb darabokba vgtam, gy a sajtot knnyen vittem haza. A nylbl szerzett tejet a hozott kannkba tltttem, majd annak cipelsben a lebeg kardom segtett.
A konyhban:
Ital: Italnak egy trk specialitst, ayrant szolglok fel. Az italhoz szksges joghurt elksztshez a nylbl szerzett tejet hasznlom fel. A joghurtot beleteszem egy ednybe, majd hozzadok vizet s st, s jl elkavarom. Az gy ltrehozott egyveleget egy pohrba ntm, amelybe raktam jgkockkat. Tekintettel voltam a hatalmas hsgre, gy a vendgek egy igazn egzotikus hst itallal ismerkedhetnek meg.
Eltel: Eltelnek egy egyszer sonks sajttekercset ksztek. Az ehhez az eltelhez szksgem volt tojsra, mustrra, vajra, rlt borsa s sok sajtra, amelyhez a hs zamatos hst (vagyis sajtjt) hasznltam fel. Az elkszlt sonks sajttekercset a hsges kardom egybl felszeleteli, s egy tlra kirakva tlalom.
Ftel: Ftelnek carbonart ksztek a vendgeknek. Elsnek az ehhez szksges sajtot lereszelem, kardommal felkockzom a bacont, majd azt a Harci Burkol Mgia kpessgemmel meg pirtom. Ezutn egy lbasba felteszek vizet forralni, majd beleteszem a spagetti tsztt. Elveszek egy kevertlat, majd abba beletk tojssrgjt, hozzadom a sajtot, megborsozom, majd beleteszem a pirtott bacon kockkat. Ezton leszrm a tsztt, s a frissen elksztett tojsos, sajtos keverkhez adom hozz.
Desszert: Vgl desszertnek egy igazn klnleges tellel szolglok: egy sajttorts milkshakkel. Elsnek elksztem a sajttortt, majd azt beleteszem egy turmixgpbe. Ehhez hozzadom a nylbl nyert tejet s fagylaltot, majd sszeturmixolom. Ezt poharakba tltm, tejsznhabbal s egy nylalak keksszel dsztem.
Guten Appetit!
 |
Monstadti Favonius katedrlis tornyait elsknt nyalja meg a felkel nap sugarai. A vrost vdelmez Favonius lovagok munkjnak elismersrt a vrosi lakosok egy rpke sszejvetelt szerveznek a vros btor vdelmezinek, amit nagy dobra is vernek. A Leveg Vrostl dlre tallhat Hajnal Pincszet (Dawn Winery) egyik karmjban egy gesztenye-tobzoska dngeti a falakat, vrja a bakjt. Venti j bllr mdjra rszegen rkezik meg a vgs helysznre. Betrve a pincszet falain bellre mr knljk is egy dvzl itallal, amit j vendg mdjra el is fogyaszt. Borsz Connorral s a sokat ltott Tunnerrel egy kupa bor trsasgban tbeszlik, hogy milyen nedt fognak mg elfogyasztani a szrs eltt, mikzben a vjdlingokat elksztik a cseldek.
- Munkra! Merre van a tobzoska? - egy hrpintssel kiissza Venti a pohart, majd csapja r asztalra.
Az ajtkon kilpve riadalom hangja csapja meg a flt. A tobzoska kitrt a karmbl s a szret eltt ll szlst ronglja. Tskk llnak ki a hordkbl, fldbl, szekerekbl, nhny mg a pincszet falaiba belellt. Kt Mlysg Mgus (Abyss Mage) elhzza a cskot. Felteheten k engedtk ki az llatot, hogy bajt keverjen.
- Szval most ezt akarjtok szabotlni, nyavalysok?
Venti mr hzta is fel az jt, hogy levadssza a szabotrket, de hiba. Amg velk bajldna, addig tobzoska csak tovbbi krokat okozna borvidken, ami kocsmatltelkknt hatalmas hibnak becsl fel. Fegyvert inkbb a lbl kitrt llatra irnytja s l.
- GYERE TE MAMLASZ! ENGEM KAPJ EL! - kiablja teli torokbl s csalogatni kezdi messzire.
Kintebb mr nem lesznek msok a segtsgre, de a krokat sem sokastjk. A tobzoska golyba vgja magt s gy falja az utat birtokrl kifel. Venti bel ereszt reptben mg pr nyilat, hogy mg bosszantsa, nehogy meggondolja magt s visszaforduljon a borszat fel. Nem messze tallhat partra csalogatja.
Az j idegre helyezi a kvetkez nyilat, amit most jobban megveszt. Tobzoska is rzi, hogy valami most ms. Kiugrik a goly formjbl. Ngykzlb lass oldalazba kezd, hogy felmrje az ellenfelt. Ez mostantl nem fogcska. Ez mr a harc. Megtelik a leveg a feszltsggel. Lass mozdulatokkal kszlnek fel. A kvetkez pillanatban az llat tskket l az Arkhn fel, aki egy szl fallal knnyedn hrtja a tmadst, s visszakzbl indtja a tmadst. A nyl a levegben osztdni kezd, amik szllel megerstve csapdnak be. Vr buggyan ki ott, ahov befrdtak a nyilak. Ezek nyilak mr gyilkos szndkkal lettek tjukra kldve, nem gy mint az eddigiek, ahogyan azt vrta.
Szerencsre erre mr nem lakik senki, de vndorok s karavnok nem idegenek errefel, ugyanis pr elg jelents tvonal vezet Liyue fel. Knytelen visszafogni magt, nehogy kiderljn Barbatos valdi szemlye. Replve tartja a tvolsgot a lnytl, nehogy egy kellemetlen lelsben legyen rsze. Tskket szelvel eltrti, meg viszonozza a szurkoldst nyilakkal, amiket ersti levegvel s mg sokast is felh lngokkal, valamint es lngokkal nmi htrnyt is helyez a nagyra ntt snre. Pr leveg ramlattal elemeli a fldtl, hogy aztn a magasbl leesve megsse magt, amitl az hsa is csak puhbb lesz, mg letben letudva a klopfolst. Ha mr kellen kifradt tobzoska, akkor egy ers szlramlattal belki a vzbe. A hsnak sem lesz j, ha a belssgek megsrlnek s kimlik az epe, akkor alkalmatlan lesz a hsa felszolglsra, gy pedig az egsz nnepsg kudarcba fulladhat. A tetemet ktelekkel kihzzk a partra, hogy aztn a tovbbiakban az eredeti elkpzels szerint fojtathassk. s mr hozzk is az jabb pohr bort.
Elrkezett az jszaka. Az aznapi mulatozsokban megfradva trnek be Favonius lovagok a Megoszt Angyal (Angel's Share) vendghzba. A nap privt rsze: kvl a vroslakk, bent a lovagok. A Hajnal Pincszet ura Diluc s cseldei srgnek, forognak a vrosvdk kztt. Els fogsknt Orjalevest szolglnak fel: hsleves alapban crnametlt, leveszldsgek s gomba, aminek az egyedisgt a gesztenye-tobzoska des hsa adja meg. Pr cseld tlckon szolglja ossza ki az italokat. Connor, a borsz, kocogtatja a pohart, amitl elhallgat a helyisg. Egy rvid beszdet mond a vros npnek nevben, majd a borkostolst tart. Kihangslyozza az italt, a messze fldn hres Pitypang bor (Dandelion wine) jellegzetessgeit: frisst, des zrl, gabons aromjrl. Termszetesen vannak ms italok is a Megoszt Angyalban a testesebb vrsboroktl kezdve, tmny szeszesitalokon t, az desebb koktlokig minden, amg a kszlet brja.
Ftelnl mr nagyobb a vlasztk: Tobzoska tskit aprra trtk mozsrban, amibe bepanroztk a a puhra klopfolt karajt s zsrban kistttek. Rntott karaj ropogs bundja bent tartotta a nedveit, gy egyltaln nem szraz a vgeredmny, amit a gesztenys z tovbb emeli az tel szintjt, amit a tskk klnleges zamatbl szrmazik. Akinek nem tetszene ez az tel, annak is van ajnlat: serts baconbe tekert tobzoskamell gesztenyvel tltve. Vajjal megkenve, kemencben kistve ropogs klsvel, szilvval s a tobzoska rlt tskjvel megtltve, fehr borral locsolva. Mrtsnak szintn ktfle lehetsggel kszltek a hzi gazdk. Tejsznhabot, tobzoska tskeport s s szrnyas alaplevet srre fzve, sval s borssal zestve egy gesztenys, ssabb mrts. Wolvendom erdei bogyibl egy desebb erdei mrts, aminek alapja a Farkaskamp, Valberry s desvirg. Kretnek a helyi nylkkat szrtottk ki, amikbl sr massza lett, amit vkonyan felszeleteltek s vzben megfztek. llagt tekintve nem sokban tr el a tsztktl, ami termszetesen szintn van a tertken, de knnyebben cssznak s a klnbz nylka tpusok szerint ms az zk. Dendro nylknak egy zldsges ze van, mint a rpnak, borsnak s kukoricnak. Pyro nylka pikns, mg az anemo egy knnyed, a tbbinl is lgiesebb textrj.
Desszertnek is gesztenys kekszes szellettel szllingztak be a cseldek. Egy als kakas piskta lap s fell egy kemnyre dermedt csokold rteg kz egy rteg gesztenys masszt kentek, amit vajbl, porcukorbl, darlt kekszbl, tejbl s nem utols sorban a "gesztenye", amit az aprlkos kezek egyenletesre kevertek. A vacsora tbb volt m |
Vadszat:
A fldrl ldzm a Klnleges Kukorict. A tmadsait Emberfeletti Sebessggel s Megfigyel Hakival kerlm, valamint Touki Harci Aurval vdekezek. Az alkalmas pillanatban szljutsuval porfelht kavarok, hogy elvaktsam, majd Replssel felreplk hozz s egy g Lngokkal erstett Rasengannal beleverem a fldbe. Majd A Szl Kardja kpessggel leszelem rla az sszes kukoricamagot.
Zene
Elkszlet:
A kukoricaszemeket finomra rlm, hogy kukoricalisztet ksztsek belle, amit tbb recepthez felhasznlhatok.
Ital:
Italnak atolt ksztek. A kukoricalisztet vzzel s cukorral egy kisesebb Rasengannal sszekeverem, kzben forralom. Tbb zestsben is ksztek, mint vanlisat, kakasat s fahjasat.
Eltel:
Eltelnek kukoricalepnyt szolglok fel. A kukoricaszemeket egy tlba teszemhozzadok stporral elkevert kukoricalisztet, tejet, egy felaprtott lila hagymt s petrezselymet, tojst, st s borsot. sszekeverem egy Rasengannal a dolgokat, amg egy masszt nem kapok. Forr olajbahelyezek egy-egy kanl kukoricamasszt s oldalanknt 4-5 percig stm, majd egy tlra kirakva tlalom.
Ftel:
A ftel a legmexikibb tel lesz, chilisbab kukoricval.Egy mlyebb lbasba olajat ntk, felforrstom, s hagymt prolok benne. Rtesszem a darlt hst, megszom, borsozom, paprikt, chilit, oregant szrok r, s addig keverem egy Rasengannal, amg a hs ki nem fehredik. Hozzadom az aprra vgott paradicsomot, majd nyomok mell ketchupot, majd a Kapu Tibortl visszakrt piros aranybl 3-4 evkanllal teszek bele. 25-30 percig rotyogtatom az egszet. A vgn hozzadom vrsbabot s a kukorict, majd az egszet jl sszeforralom.
Desszert:
Desszertnek kukoricaml stemnyt ksztek a vendgeknek. Cukrot, tojst s tejet sszkeverem egy Rasengannal, kzben olajat ntk hozz, majd a kukoricalisztet hozzteszem s csommentesre keverem. Utna a masszt tepsibe tltm, a tetejt megszrom cukorral. Az elmelegtett stben aranybarnba stm. Miutn kiveszem megvrom, hogy kihljn s Szlpengkkel felszelem, majd eperlekvrral tlalom.
Buen apetito |
[44-25] [24-5] [4-1]
|