Vadszat:
Korn reggel indulok vadszatra htha sikerl meglepni/alvs kzben elkapni a szrnyezetet. Kifejezetten fontosnak tartom, hogy semmikpp se hasznljam a szalamandrmat, mert a vgn mg meggeti az rtkes alapanyagokat. Amennyiben esetleg sikerl meglepni a legfbb clom, hogy ne srljenek az alapanyagok, ha van lehetsgem r, akkor a green seeds+erd lng kombmmal megktzm indkkal s ellopom a standem sebessgvel/gyessgvel a gymlcseit. Amennyiben harcra kerl a sor akkor az indit igyekszem a standemmel kivdeni s az ltalam krelt nvnyekkel megktzni s a segtimmel legyzni. Fkpp a standemmel igyekszem a lehet legtbb lnyt(bogarakat, kisebb test llnyeket) ltrehozni klnbz kvekbl s egyebekbl, hogy a lehet legtbb mindenre kelljen figyelnie. Ha ez sikerl egy egyestett rohammal(rinocrosz/green seeds/stand) letertjk s rtalmatlann tesszk. A ragacsot gy igyekszem hatstalantani, hogy mivel lettelen dolog, ha rm kerl tvltoztatom valami mss. Az alvsgtls miatt, pedig a portl nem flek.
A konyhban:
Ital(ok):
Mivel a nvny fkpp egy gymlcskre fkuszlt ment vett elre, gy gy is fogok tenni.
Kezdjk egy hazai sajtossggal, a nvnyrl gyjttt citromokbl kt klnbz italt ksztek. Az egyik egy teljesen egyszer vegyes limond klnlegessg, amelyben a nvnyen tallhat fkpp citrom,narancs dominl. A f attrakci, viszont a citrom hjbl kszl, amelyet a standem segtsgvel igyekszem a lehet legpreczebben eltvoltani, hogy csakis a srga rszt hasznljam fel, majd tmny alkoholban 2 htig llni hagyom egy lezrt vegben, naponta felrzva. Majd amikor elkszlt cukorszirupot ksztek hozz s a hamarabb elkszlt levet leszrm s sszentm a sziruppal, majd jabb 2 htre a hvsn llni hagyom.
Eltel:
Az eltelt nem szeretnm eltlozni egy Carpaccio di frutta fog kszlni. Aprra szeletelem a gymlcsket, amelyeken fleg az des zek dominlnak(eper,kiwi,barack,narancs) hogy megfelelen kiegsztsk a citrusos limondt. A gymlcsket apr cikkekre vgom amennyire csak tudom. Majd elkezdem szpen gymlcsnknt kr krs formban felpteni egymsra. Majd egy mzes citrusos ntetet ksztek, amivel enyhn meglocsolom az egszet.
Ftel:
A ftelnek egy egyszer haltelt ksztek. Amelyhez szalamandra segtsgvel tonhalt, szardinit s makrlt grillezek aprra vgott hal "steakek"-nek sval, borssal s citrussal zestve. Ezt egy kellemes zldsg gyon tlalom, amelyet aprra vgott fokhagyma s lilahagyma, padlizsn paradicsom olivaolajjal felntve enyhn megstve alkot. Kt szszt fogok hozz kszteni, az els egy fonya szsz lesz nhny perc alatt cukros vzben addig fzve az fonyt mg teljesen szt nem f, majd enyhn sztnyomva s kihtve hozz keverem a maradk fonyhoz. A msik szszhoz pedig fehrborban kifzm a mustrmag port, majd miutn kihlt narancsot, barackot s szlt hozzadva rlelem a tlals napjig. A tlon mg megtallhatak olasz sajtklnlegessgek(ricotta,gorgonzola,mozzarella) is apr darabokra vgva.
Desszert:
Egy knnyed gymlcsjoghurtot ksztek, s elkeverem benne a hsev nvnybl gyjttt magvakat is.
Tlals:
Termszetesen pontosan 260-kmre talltam egy olasz muzsikusokbl ll zenekart, gy a men elfogyasztshoz k szolgltatjk a hangulatot. Minden egyes men eleml, a tnyrt valamilyen ms llat szolgltatja, akiket a Golden Experience kpessgvel vltoztattam llat, amely odatncol az adott zsritaghoz, majd visszavltozik tnyrr, termszetesen a mvelet kzben semmit nem kibortva. Minden egyes tnyr belseje ki van blelve a nvny egy-egy hatalmas levelvel, hogy amikor tvltozik semmikpp se legyen semmilyen gond.
J tvgyat mindenkinek. |